Ultima Ora

09:04 Aparatură medicală de sute de mii de lei, achiziționată de Spitalul Județean

Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu a achiziționat, în ultimele 3 luni, aparatură medicală performantă pentru mai multe secții.

Din fondurile proprii ale SJU Târgu-Jiu au fost achiziționate 5 aparate EKG performante, în valoare totală de 119.600 de lei, care au fost deja distribuite Secțiilor Cardiologie, Gastroenetrologie, Boli Infecțioase, Medicină Internă II (Clădirea de pe strada Tudor Vladimirescu) și Camerei de gardă de la Spitalul 700.

Pentru Secția de Urologie a fost achiziționat un uretroscop, în valoare de aproximativ 44.000 de lei, iar pentru pacienții oncologici a fost cumpărat un cabinet preparare citostatice, în valoare de 61.500 de lei. Achiziția a două aparate de hemodiafiltrare pentru hemodializă (în valoare de 136.000 de lei) este o altă investiție importantă care trebuie amintită. De asemenea, au fost cumpărate șapte tărgi hidraulice, în valoare totală de 103.300 de lei, care au fost distribuite Secțiilor Boli Infecțioase, Medicină Internă I, Neurologie, Camerei de gardă (Spitalul 700) și Blocului Operator (clădirea de pe strada Tudor Vladimirescu-aici au ajuns două bucăți).

În ultimele trei luni, la SJU Târgu-Jiu au mai ajuns, tot prin achiziție din fonduri proprii, 6 nebulizatoare pentru dezinfecția microaeroflorei și suprafețelor, care au fost distribuite secțiilor Dermatologie, Endocrinologie, Balneologie, Boli Infecțioase, Ambulatoriului și Serviciului SPIIAM. Cele șase nebulizatoare au costat aproximativ 78.600 de lei.

Comment here