Ultima Ora

09:03 Parlamentare 2020. Ordinea partidelor pe buletinele de vot

Biroul Electoral Județean Gorj a comunicat ordinea partidelor pe buletinele de vot, la alegerile parlamentare din 6 decembrie, prima poziție fiind ocupată de Alianța USR-PLUS.

Ordinea este următoarea:

1. Alianța USR-PLUS

2. Partidul Social-Democrat

3. Partidul Mișcarea Populară

4. Partidul Pro-România

5.  Partidul Național Liberal

6. Uniunea Democrată Maghiară din România

7. Partidul Alianța Renașterea Națională

8. Partidul Noua Românie

9. Partidul Verde

10. Partidul Socialist Român

11.  Partidul Ecologist Român

12. Partidul Puterii Umaniste (social-liberal)

13. Partidul România Mare

14. Partidul Alianța pentru Unirea Românilor

La Camera Deputaților, după aceste prime 14 poziții, se vor găsi și candidaturile propuse de organizațiile minorităților naționale: Asociația Partida Romilor „Pro-Europa”, Uniunea Croaților din România, Uniunea Armenilor din România, Uniunea Culturală a Rutenilor din România, Uniunea Ucrainenilor din România, Forumul Democrat al Germanilor din România, Uniunea Bulgară din Banat-România, Federația Comunităților Evreiești din România, Asociația Italienilor din România RO.AS.IT, Uniunea Democratică a Slovenilor și Cehilor din România, Uniunea Polonezilor din România, Uniunea Elenă din România, Uniunea Sârbilor din România, Asociația Macedonenilor din România, Uniunea Democrată Turcă din România și Comunitatea Rușilor Lipoveni din România.

Ultimul pe listă va fi candidatul independent Gheorghe Caralicea. În total, pe buletinul de vot pentru Camera Deputaților se vor afla 32 de poziții.

Comment here