Ultima Ora

09:03 John Kerry: Ministrul Sebastian Burduja este o stea în ascensiune

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, s-a întâlnit, joi, cu reprezentantul special al preşedintelui SUA pentru probleme climatice, John Kerry, aflat la Bucureşti cu ocazia Summitului şi Forumului de Afaceri al I3M.

Cei doi oficiali au discutat despre accelerarea programului nuclear civil românesc, oportunități de investiții în sectorul energetic și industrial românesc și viitoarele capacitați de producție eoliană din Marea Neagră.

„Tête-à-tête cu John Kerry, înalt reprezentant al Președintelui Biden pentru climă și fost secretar de stat (ministru de externe) al SUA. Am discutat despre accelerarea programului nuclear civil românesc, oportunități de investiții în sectorul energetic și industrial românesc și viitoarele capacitați de producție eoliană din Marea Neagră. Mesajul de susținere a României este fără echivoc. România este pilon regional de stabilitate, securitate energetică și dezvoltare economică, iar partenerul nostru strategic, Statele Unite ale Americii, ne este alături. Înainte, împreună!”, a scris Sebastian Burduja pe pagina de socializare.

După întâlnirea cu ministrul Energiei, John Kerry a transmis că: „Ministrul Sebastian Burduja este o stea în ascensiune care conduce tranziția energetică a României. Așteptăm cu nerăbdare să aprofundăm cooperarea și să stimulăm investițiile împreună”.

Comment here