Ultima Ora

09:02 Târgul de Crăciun de la Craiova, închis de DSV. Reacţia Olguţei Vasilescu

Târgul de Crăciun din Craiova s-a dovedit a fi un eșec încă de la deschidere. Primăria a ținut cu tot dinadinsul să îl organizeze, numai că Direcţia Sanitar-Veterinară a închis toate căsuțele, la nici o oră de la inaugurare, pe motiv că administrația locală nu ar avea aviz de funcționare.

La nici o oră de la deschiderea Târgului de Crăciun, producătorii și comercianții au fost închiși rând pe rând de DSV Dolj. Comercianții au spus că nici nu au deschis bine tarabele că au fost luați la puricat de către poliție, inspectorii de la ITM Dolj și angajați ai DSV Dolj. Aceștia din urmă le-au și spus să tragă oblonul, fiindcă primăria nu este în ordine cu autorizația de funcționare. Prin urmare, toate căsuțele din Piața Buzești si Piața Mihai Viteazul au fost închise, relatează Gazeta de Sud.

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a acuzat că prefectul de Dolj şi ”insituţiile de forţă şi control” le-au cerut comercianţilor din Târgul de Crăciun să închidă chioşcurile, afirmând că ”după ce PNL a închis pieţele şi producătorii îngheaţă şi ei, şi marfurile lor, la 8 grade afară, acum a venit rândul chioşcurilor”, deşi alte sute de chioşcuri funcţionează în alte zone ale oraşului.

”Avem voie să aprindem iluminatul de sărbători? Răspuns: Da! Avem voie să permitem funcţionarea chioşcurilor pe raza oraşului? Răspuns: Da! Nicio lege, ordonanţă, hotărâre de guvern nu interzice asta! Şi atunci de unde zelul prefectului de Dolj şi al tuturor instituţiilor de forţă şi control de a le cere imperativ comercianţilor să inchidă chioşcurile din zona centrală care funcţionează perfect legal, aşa cum funcţionează alte sute de chioşcuri în toate cartierele oraşului? Şi de ce a fost necesar ca o maşină a CBRN să stea non stop în zonă, cu megafoanele pornite la maxim, ca să sperie copiii veniţi să vadă luminiţele de sărbători? După ce PNL a închis pieţele şi producătorii ingheaţă şi ei şi marfurile lor la 8 grade afară, acum a venit rândul chioşcurilor” a scris Lia Olguţa Vasilescu pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat într-o conferinţă de presă, în 17 noiembrie, că în acest an nu pot fi organizate târguri de Crăciun, considerând că organizarea acestora în condiţii de pandmie este ”imposibilă şi inoportună”.

Comment here