Ultima Ora

09:02 Munți de zăpadă, la Rânca. Pănescu: Este necesar să se intervină

Munți de zăpadă s-au strâns în zona montană Rânca, între pensiuni și cabane, în urma deszăpezirii străzilor. Nămeții măsoară și peste 3 metri, în anumite puncte de pe raza stațiunii.

Cabanierii se tem că stațiunea se va bloca total, dacă nămeții nu sunt ridicați, în condițiile în care meteorologii anunță noi ninsori iar turiștii sunt așteptați, în continuare, în număr mare în zonă.

„Este necesar ca echipele de deszăpezire să facă tot ce este posibil să lărgească străzile laterale pentru a se putea circula bine pe ambele sensuri. Apoi, este obligatoriu să fie transportată zăpada în altă parte, pentru că riscăm ca munții de zăpadă să depășească în înălțime unele pensiuni. Este foarte multe zăpadă depozitată și nimeni nu are niciun plan cu ea. Este necesar să se intervină în toate zonele din Rânca pentru că este multă zăpadă și ne așteptăm în continuare la foarte multe autoturisme și la mulți turiști în Rânca, cât vor fi deschise pârtiile de schi”, a precizat Constantin Pănescu, președintele Asociației concesionarilor din Rânca, conform Gazeta de Sud.

Comment here