Stirile ZileiTârgu-Jiu

Medicul Tatiana Grecu: Nu am avut, până în prezent, nici un pacient vaccinat în ATI

Tatiana Grecu, medic șef al Secției ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență, afirmă că niciunul dintre pacienții internați aici, în valul 4 al pandemiei, nu a fost vaccinat.

Medicul vorbește, pe pagina de socializare, despre presiunea uriașă care este pusă, în această perioadă, pe sistemul sanitar, ”una de război”.

”Spitalele sunt sufocate, colegii noștri din toată țara și noi suntem la limita suportabilității, pierdem oameni dragi, prieteni, rude, colegi, oameni tineri, suntem într-o continuă alertă și nu știm cât va mai dura această stare” spune Grecu.

Șefa ATI afirmă că această variantă a virusului este mult mai agresivă, în 2-3 zile afectarea pulmonară ajunge la peste 70- 80% chiar și cu tratament la domiciliu sau în secțiile de boli infecțioase.

”Majoritatea celor cu forme severe, care ajung în ATI, răspund mult mai greu sau deloc la tratamentele care se cunosc până în prezent. Da, vaccinarea nu trebuie să fie obligatorie, dar rămâne singura șansă de prevenție și singurul scut în fața virusului. Nimeni nu poate ști cum va reacționa la contactul cu virusul. Imunitatea fiecăruia joacă un rol important dar cine și-o cunoaște? Iar, când o aflăm poate fi prea târziu! Repet – nu am avut până în prezent nici un pacient vaccinat în secția ATI Târgu-Jiu, iar din discuțiile cu colegii din toată țara , cei vaccinați cu forme severe de boală, sunt cei cu boli incurabile sau comorbidități care nu le-au permis producerea de anticorpi prin vaccin. Chiar dacă fac boala, cei vaccinați fac o formă ușoară, ca o banală răceală” a mai arătat medicul Tatiana Grecu.

Comment here