Ultima Ora

09:02 Manu Tomescu suspendă protestul din Piața Prefecturii

Joi a fost ultima zi de protest ”împotriva abuzului Guvernului României care refuză să aplice în totalitate Legea nr.197/2021”, anunță Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari.

Tomescu spune că așteaptă să vadă cum se va aplica noua lege PSD de reducere a vârstei de pensionare care, joi, a fost publicată în Monitorul Oficial.

”Deoarece noua modificare legislativă a fost promulgată de Președintele României (legea 74/2021), prin care liderii politici de la putere împreună cu majoritatea președinților de sindicate și federații din C.E.Oltenia au promis că au rezolvat această problemă pentru care noi am protestat timp de peste un an, iar majoritatea colegilor noștri cred în această promisiune, dar luând în considerare și sărbătorile din perioada următoare, noi, protestatarii din Piața Prefecturii Târgu-Jiu, Motru și Craiova, am hotărât să SUSPENDĂM protestele, cel puțin pentru luna viitoare (aprilie 2022). Așteptăm să vedem cum vor fi soluționate dosare de pensionare de către casele de pensii, pe promisiunile făcute cu această nouă modificare (Legea 74/2022), și în funcție de cum vor fi soluționate dosarele de pensionare ale minerilor și energeticienilor din C.E.Oltenia, noi, protestatarii din Piața Prefecturii Târgu-Jiu, Motru și Craiova, vom hotărî împreună ce vom face în continuare” a transmis sindicalistul.

13 luni au stat în stradă mineri și energeticieni din cadrul Complexului Energetic Oltenia pentru recunoașterea condițiilor speciale de muncă și reducerea vârstei de pensionare.

Comment here