Ultima Ora

09:02 Includerea Căii Eroilor în patrimoniul UNESCO. Anca Dragu: Cultura şi patrimoniul naţional nu au culoare politică

Parlamentarii au marcat, marți, 65 de ani de prezență românească în UNESCO pentru-o masă rotundă la care au participat și președinții Senatului și Camerei Deputaților, Anca Dragu și Ludovic Orban.

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a afirmat marţi, la masa rotundă „Patrimoniul mondial UNESCO din România, provocări şi soluţii”, organizată de Comisia permanentă pentru relaţia cu UNESCO, condusă de deputatul PSD Gorj, Mihai Weber, cu ocazia împlinirii a 65 de ani de prezenţă românească în UNESCO”, că patrimoniul naţional şi cultura nu au culoare politică.

„2021 este un an cu o agendă încărcată şi importantă pentru patrimoniul nostru naţional. La cea de-a 44-a sesiune a Comitetului Patrimoniului Mondial, se va discuta despre includerea în Lista patrimoniului UNESCO a două dosare: Ansamblul Monumental «Calea Eroilor» de la Târgu-Jiu şi Peisajul minier de la Roşia Montană. Tot în acest an, s-a depus la UNESCO dosarul «Cămaşa cu altiţă – Ia”». Am încredere că vom trata cu toţii, cu maturitate, înţelepciune şi responsabilitate, aceste demersuri româneşti. Sunt proiectele noastre comune, pentru care ar trebui să nu existe nici orgolii, nici dispute inutile. Prin acţiuni de diplomaţie parlamentară putem să promovăm imaginea României pe plan internaţional. Cultura şi patrimoniul naţional nu au culoare politică”, a declarat Dragu, potrivit unui comunicat de presă al Senatului. 

Comment here