Ultima Ora

09:02 Fostul senator Florin Cârciumaru, acțiune în instanță pentru pensia specială

Fostul senator PSD Gorj, Florin Cârciumaru, își cere în instanță pensia specială. Acesta se alătură celorlalți 7 foști parlamentari de Gorj care au dat în judecată secretariatele Camerei Deputaților și Senatului, cerând ca acestea să fie obligate să le redea pensiile speciale pe care le-au primit înainte de februarie 2021, lună în care aceste venituri au fost desfiinţate.

Florin Cârciumaru a contestat, pe 22 aprilie, la Tribunalul Gorj, actul prin care i-a fost anulată pensia specială, informează sabotorii.ro. Din Gorj au mai apelat la instanță pentru recuperarea acestor venituri foștii parlamentari Constantin Drumen, Dan Ilie Morega, Ștefan Popescu Bejat, Elvira Șarapatin, Scarlat Iriza, Aurică Popescu și Ion Mocioi.

Pensiile speciale pentru foștii parlamentari, introduse în 2015, au fost desființate în luna februarie prin larga majoritate a actualilor deputați și senatori. Un document din Senat arată că, în februarie, pensia specială varia între 7.303 lei și 10.340 lei brut, iar statul plătea, pentru 827 de parlamentari, circa 12 milioane de euro pe an.

Comment here