Ultima Ora

09:02 Condescu: NU vom plăti bani pentru a juca pe gazonul făcut de noi

Nedisputarea amicalului Pandurii – ”FC U” Craiova, sâmbăta trecută, pe stadionul Municipal din Târgu-Jiu, a generat noi conflicte, între clubul-fanion al Gorjului și primarul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, relatează Liga2.ro.

Amicalul nu s-a disputat, deoarece Pandurii nu a plătit taxa de 5000 lei, pentru a putea intra pe gazon. Primarul Marcel Romanescu a declarat că Pandurii Lignitul a depus cerere pentru a juca amicalul cu U Craiova 1948 SA, pe stadionul Municipal, abia cu o zi înainte.

”Îmi pare foarte rău că acest meci nu s-a jucat. Noi avem o relație foarte bună cu FC Universitatea Craiova, în special cu domnul Adrian Mititelu. Dânsul știe care sunt condițiile de la noi și vă pot spune că ne-a plătit mereu pentru tot ce a fost nevoie ca FCU să joace pe această arenă în campionat. Nu a întârziat niciodată cu plata către noi. Totul a fost plătit de către dânsul la termenul stabilit.

Însă, vreau să vă spun cum a stat treaba cu acest joc amical. Eu am aflat abia vineri, în jurul orei 14:00, când cei Pandurii au trimis o hârtie pentru ca să li se permită disputarea unui meci pe arena centrală. Am fost informat de către directorul nostru. Nici nu am știut că era vorba de un meci cu FC Universitatea Craiova. Pandurii trebuia să plătească suma de 5.000 de lei. Atât este chiria pentru disputarea unui meci pe arena noastră. Asta este suma pe care a plătit-o domnul Mititelu, cât a jucat FC Universitatea la noi. Acești bani îi plătea și îi plătește și Viitorul Pandurii. În schimb, cu Pandurii, cei cu care ar fi trebuit să joace FCU, am avut un proces. Ce s-a întâmplat? Ei au avut un contract până în martie 2020. Știți povestea cu gazonul, că era al lor, nu o mai reiau, dar acest contract a expirat și i-am pus să scoată și ei din buzunar suma de 5.000 de lei. Nu îi mai puteam lăsa să joace gratis. Avem controale și nu îi pot permite să mă trezesc cu Curtea de Conturi pe cap. Și așa au venit în control și am fost întrebați de ce Pandurii joacă gratis pe arena centrală. Le-am explicat că suntem într-un proces, iar acum acest proces s-a terminat, iar Pandurii a pierdut.

Ne-au dat în judecată, după ce le-am pus în vedere că trebuie să plătească 5.000 de lei pe meci. I-am lăsat pe toată durata procesului să joace aici gratis, dar în final au pierdut procesul cu noi. Acum, trebuie să ne dea câte 5.000 de lei pentru fiecare meci pe care l-au jucat gratis pe durata procesului, dar trebuia să ne plătească și pentru închirierea arenei pentru meciul amical. Vreau să știți că noi, cei din primărie, nu am interzis celor de la Pandurii să joace meciul cu FCU că este terenul înghețat. A fost dreptul celor de la FCU să refuze să joace pe un astfel de gazon, dar dacă noi eram informați mai de la începutul săptămânii de către cei de la Pandurii, că vor să joace cu FC Universitatea un amical, poate că puteam să facem ceva ca gazonul să se prezinte cât de cât ok. Însă, am fost informați abia vineri, în jurul orei 14:00. Repet, îmi pare rău că FCU nu a dorit să mai joace acest meci, dar a fost dreptul ei să refuze”, declara primarul Romanescu, conform ediție.ro, după ce amicalul nu s-a mai jucat.

După declarația lui Marcel Romanescu, Marin Condescu, principalul creditor al CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, a venit, marți, cu noi precizări, pentru Liga2.ro. Fostul președinte al clubului susține că Pandurii n-a pierdut, de fapt, niciun proces cu Primăria Târgu-Jiu pentru utilizarea arenei, fiindcă acesta nici măcar nu s-a judecat.

”Nu este adevărat că am pierdut noi procesul cu primăria, pentru stadion. Fiind în insolvență, noi nu am plătit taxa de timbru, astfel că s-a anulat procesul. S-a judecat pe o excepție, nu pe fond. Nu putem fi puși la plată pentru utilizarea arenei printr-o hotărâre administrativă a primăriei sau a unui proiect de consiliu local, ci doar printr-o decizie judecătorească. Nu am plătit nici toamna trecută și nu vom plăti nici de acum înainte acești bani pentru a juca pe gazonul făcut de noi. Este un abuz. Suprafața de joc și pista e a noastră, la fel ca terenul sintetic de antrenament, pentru care trebuie să plătim acum chirie ca să ne antrenăm.

Ceea ce nu spune domnul primar e că această bază s-a făcut, înainte să fie el primar, datorită performanțelor acestei echipei. Asta scrie și în contractual semnat cu CNI. Practic, primăria a făcut gardul, iar noi casa! Acum vor să ne pună la plată! Am putea juca gratis la Motru sau Rovinari, dar Pandurii nu va pleca din oraș, fiindcă aici e casa noastră. Mai mult, înainte de alegeri, primarul declara prin presă că Pandurii va juca gratis pe noul stadion sau pe o sumă modică de 1 leu. Nu avem nimic împotrivă să joace și alte echipe, atâta timp cât plătesc chirie, dar Pandurii nu poate fi supusă la plată. Avem deja un proces, prin care cerem ca stadionul să revină în administrarea Clubului Pandurii, cum era până înainte să se demoleze cel vechi”, a declarat Marin Condescu pentru Liga2.ro.

Comment here