Ultima Ora

09:02 Cîțu a mărit subvenția către partide. Miruță: Voi vota împotrivă

Ordonanța de urgență, prin care premierul Cîțu a majorat subvenția partidelor cu 90 de milioane de lei, trebuie să treacă și de votul Parlamentului. Deputatul USR-PLUS Gorj Radu Miruță a anunțat că va vota împotrivă.

”La solicitarea noastră, a USR-PLUS, Coalitia luase decizia reducerii subventiilor pentru partide și stabilirea unui regim clar privind folosirea acestor bani publici. După ce USR-PLUS a ieșit de la guvernare, premierul@Co au mărit subvenția pentru partide cu 90 de milioane de lei prin ordonanță de urgență. Ordonanța va veni la vot în Parlament. Voi vota împotriva creșterii subvenției de la stat pentru partidele politice” a transmis Miruță, pe Facebook.

Anunțul privind mărirea subvenției către partide a fost făcut chiar de către premier, săptămâna trecută, când a fost aprobată rectificarea bugetară. Cîțu a explicat că a făcut modificarea la cererea Autorității Electorale Permanente (AEP).

„A fost o solicitare de la AEP pentru a avea aceeași sumă ca anul trecut la subvenția partidelor, nu mai mare, nu mai mică, suma a fost aprobată”, a declarat, marți, 7 septembrie, premierul Cîțu, la finalul ședinței de guvern.

Astfel, partidele urmează să primească în acest an peste 250 de milioane de lei (50 de milioane de euro). După primele șase luni ale acestui an, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a livrat deja 92 de milioane de lei din bugetul de stat către partide, sub formă de subvenție. Un raport EFOR arată că banii primiți de formațiuni sunt mult peste nevoile reale ale acestora, cheltuind abia jumătate din cât au primit.

Comment here