Ultima Ora

09:01 Război Gorun-Romanescu. Șeful Senatului UCB, deranjat de declarațiile primarului Târgu-Jiului

Contre dure între primarul Târgu-Jiului, Marcel Romanescu și președintele Senatului Universității ”Constantin Brâncuși”, Adrian Gorun. Disputa a pornit după ce Romanescu a declarat, la un post local de televiziune, că funcțiile pe care le-a deținut de-a lungul timpului nu i-au fost oferite de cineva, ca în cazul altor contracandidați, ci și-a construit cariera politică singur. Adrian Gorun a reacționat după ce Romanescu a afirmat că Luminița Popescu, candidatul Pro România la Primăria Târgu-Jiu, este creația sa.

,,În comparație cu o parte dintre contracandidații mei, cariera mea politică este legată doar de mine, de bunul Dumnezeu și de cetățenii care m-au desemnat în aceste funcții, pe care le-am deținut în perioada trecută. Nu am avut în spatele meu pe cineva care, în mod deosebit, să mă împingă în aceste funcții. Nu a existat domnul Gorun și alte nume pentru a mă propulsa. Am încercat, acum 20 de ani să îmi pregătesc propria strategie, propriul meu drum. Este adevărat, interacționând cu oameni de foarte bună calitate… Dar, în spatele meu nu a existat un propulsor care, vreodată, să mă arunce într-o funcție, așa cum, la o parte dintre contracandidații mei, au existat. Ciprian Florescu, știm foarte bine, este creația domnului Ion Călinoiu, Adrian Tudor este creația lui Florin Cârciumaru, care îi este și naș, doamna Luminița Popescu este creația domnului Olaru și a domnului Gorun. Din acest punct de vedere nu a existat o persoană, ori nimeni nu mă poate lega ombilical de o altă persoană, care, la un moment dat, să fi spus că este nepotul meu, că este finul meu, că este iubita mea, să mă propulseze într-o anumită funcție. Eu am încercat, în 20 de ani să răzbesc pe propriile mele forțe, cu o familie extraordinară care m-a susținut” a declarat Marcel Romanescu, la un post local de televiziune.

,,Pentru mine, ca persoană care am renunțat la multe poziții politice pentru a deservi misiunea acestei Universități, este un semn de întrebare, de ce, atâția din această instituție de învățământ pleacă spre a se realiza în politică, în condițiile în care unii dintre ei, prin universitate nu au lăsat niciun fel de urmă. În același timp, mai trebuie să spun, că, declarațiile acestui candidat la primărie, aflat de altfel în funcția de primar, conțin afirmații care îl descalifică din perspectiva universitarului care se pretinde. Îi atenționez însă, pe toți cei care intră în campanie și vor să își facă o carieră politică, asupra unui aspect esențial. Universitatea nu este o trambulină pe care ei să o folosească, terfelind-o, așa cum s-a mai întâmplat în epoci trecute, spre a-și dobândi poziții confortabile. Îi și atenționez, să citească Legea 1/2011 și Carta Universității și să înțeleagă că se expun chiar la sancțiuni și la excluderi din comunitatea universitară”, a reacționat Adrian Gorun, relatează cotidianul Gorjeanul.

,,Afirmația publică făcută de Romanescu Marcel, conferențiar universitar, este una care îi scoate în evidență limitele, încercând să dobândească capital electoral prin manipulări neacademice. Domnule Romanescu, spui că bunul D-zeu te-a călăuzit în cariera politică! Faci însă un apel la memorie și evaluezi dacă, bunul D-zeu ți-a luminat cumva mintea în a da asemenea declarații, cu atac la persoană și nu la idei, așa cum o faci, atacându-mă pe mine? Dacă nu îți amintești, îți voi spune eu cine sunt corifeii dumneata, din anii 2007-2008, și după aceea, și, în același timp, cum observ că te autoevaluezi pe toate bannerele, îți cer să te autoevaluezi și prin raportare la criteriile obligatorii pentru conferențiarii universitari. De demagogiile unora, din care trebuie să recunoști faci și tu parte, oamenii, cred, că s-au cam săturat! Consider că ieșirea dumneata în public, prin care aduci numele meu în discuție, prin raportare la o contracandidată, nu este doar o lipsă de maturitate politică, ci, și o asumare a unor consecințe care puteau să se desprindă din alte acțiuni” i-a transmis primarului șeful de la UCB.

,,Te-a deranjat răspunsul meu la întrebarea unui jurnalist, prin care mi se solicita să precizez dacă prezența dumneata ca primar a adus vreun prestigiu UCB? Îți sugerez să îți faci campanie electorală nu atacându-i pe cei din Universitate cu care te pretinzi coleg! Comunitatea universitară este foarte atentă la ideile promovate de candidați în această campanie și își va menține neutralitatea în privința persoanelor, nicidecum în privința programelor electorale. Oare, domnule primar în funcție, vrei să reactivezi acțiunile corelate din anul 2008 în privința mea, pe atunci rector și secretar general al Ministerului Educației? Îți spun însă că, acum, lucrurile stau însă cu totul altfel. Vreau să transmit și că, în ceea ce mă privește, nu voi face declarații publice, pentru susținerea vreunuia din Universitate”, a anunțat Adrian Gorun.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here