Ultima Ora

09:00 Cel mai bogat ucrainean intră în România

Compania DTK Renewables International & Moldova Eolian, parte a grupului de energie și utilități DTEK, controlat de Rinat Ahmetov, cel mai bogat om din Ucraina, a încheiat un contract cu firma românească Electromontaj pentru proiectarea și construirea infrastructurii necesare unui parc eolian ce va fi amplasat în comuna Ruginoasa din județul Iași, arată profit.ro.

Averea lui Rinat Ahmetov este estimată la acest moment de Forbes la 4,3 miliarde dolari.

Lucrările Electromontaj sunt programate a se finaliza într-un timp record, până în luna septembrie 2023. Parcul de la Ruginoasa se va întinde pe o suprafață de aproximativ 23 hectare. Centrala electrică eoliană va avea o putere instalată de 60 MW și, odată finalizată va livra o cantitate de energie de circa 150.000 MWh pe an în sistemul energetic national.

În iunie 2022, Finas Group și DTEK Renewables International au demarat un nou proiect, în valoare de 60 de milioane de euro. Este vorba de un parc solar de 65 MW în localitatea Glodeni, județul Mureș, ce se întinde pe 90 de hectare și care va fi finalizat anul viitor.

https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/energie/ultima-ora-confirmare-cel-mai-bogat-ucrainean-investeste-in-romania-20988085

Comment here