Ultima Ora

08:58 Autorități: Nicio persoană intrată în contact cu italianul NU a prezentat simptome

În urma confirmării infectării cu coronavirus a unui cetățean italian, despre care s-a stabilit faptul că în perioada 18-22 februarie a fost în județului Gorj, a fost convocat în regim de urgență Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru a pune în aplicare, în cel mai scurt timp, măsurile care se impun în astfel de situații, a anunțat, marți dimineață, într-o conferință de presă, prefectul de Gorj, Cristinel Rujan.

”În primă fază a fost inițiată o investigație epidemiologică cu privire la persoanele care au avut contact apropiat direct sau indirect cu cetățeanul italian. Până în acest moment, nicio persoană identificată care a intrat în contact cu cetățeanul italian nu a prezentat simptome care sa conducă la ideea că ar fi infectată cu acest virus. Totodată, nu a fost înregistrată nicio solicitare în unitățile de primiri urgențe sau prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112 de la persoane care să prezinte simptome specifice infectării cu Covid-19.

Persoanelor care au intrat în contact apropiat direct cu cetățeanul italian li s-au prelevat probe biologice, care în cursul nopții au fost transportate la Institutul Național Matei Balș din București, după care a fost luată măsura izolării acestora la domiciliu, sub supraveghere. Probele biologice prelevate vor fi prelucrate, urmând ca în cel mai scurt timp să avem un rezultat care va infirma sau confirma prezența Covid-19 în județul Gorj. Investigația epidemiologică va continua pentru identificarea altor persoane care au intrat în contact apropiat cu cetățeanul italian” a anunțat Rujan.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here