Ultima Ora

08:57 Elev din Gorj, singurul din țară cu 10 la Bacalaureatul olimpicilor

Mihai Alexandru Bratu, elevul de geniu al Colegiului Național ”Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, care, anul acesta, a primit și titlul de Cetățean de Onoare, nu se dezminte. A obținut media 10 la Bacalaureatul olimpicilor, desfășurat în perioada 11-25 mai 2023 la Colegiul Național „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte (județul Prahova). Rezultatele au fost afișate vineri, 26 mai.

Această sesiune este destinată absolvenților de liceu participanți la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale, care se desfășoară în aceeași perioadă cu examenul național de bacalaureat 2023 (sesiunea iunie-iulie) și/sau pentru absolvenții de liceu care susțin examenul de admitere la academii militare din Statele Unite ale Americii, conform Ministerului Educației.

131 de elevi au promovat bacalaureatul olimpicilor, având o rată de reușită de 80,37%. Pe tranșe de medii se înregistrează următoarea situație: 47 de medii între 9 și 9.99, 35 de medii între 8 și 8.99, 26 de medii între 7 și 7.99, respectiv 22 între 6 și 6.99. Un singur candidat a promovat examenul cu media generală 10.

”Media 10 la Bacalaureatul olimpicilor, Mihai-Alexandru Bratu! Pentru noi vei rămâne elevul de 10: olimpic medaliat la competiții internaționale de Lingvistică și Geografie, cel mai bun olimpic al României din toate timpurile la disciplina Lingvistică, șef de promoție cu 10 pe linie, dedicat cu adevărat școlii tale, iubit și admirat în egală măsură de colegi și de profesori, cetățean de onoare al Municipiului Târgu Jiu, elevul nostru de aur!” este mesajul transmis de Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”.

Comment here