Ultima Ora

08:57 Trump a revenit la Casa Albă

Preşedintele american Donald Trump a revenit, luni seară, la Casa Albă, după ce, timp de trei zile, a fost tratat de Covid-19 la Walter Reed Medical Center, şi imediat ce a ajuns şi-a scos masca sanitară pentru a poza înainte de a intra, relatează NBC. „Nu vă temeţi de Covid!”, a transmis Trump, înainte de a pleca din spital.

Preşedintele şi-a asigurat susţinătorii că „în curând” va pleca din nou în campanie. Deşi a profitat de aceste trei zile pentru a-şi face campanie, Trump a scăzut în sondaje.

Momentul, de luni seară, de la Casa Albă, din Balconul Truman, a fost unul pregătit atent, la câteva ore după ce Trump a sugerat pe Twitter că va fi externat şi că boala nu este o ameninţare serioasă. La puţin timp după ora locală 18.30, el a părăsit spitalul, purtând un costum şi cravată, dar şi o mască. El a salutat cu pumnul ridicat, în semn de reuşită, şi a refuzat să răspundă întrebărilor presei.

La Casa Albă, a urcat scara exterioară şi a pozat în faţa unor steaguri montate la balcon, unde imediat şi-a scos masca. El a rămas fără mască şi în timp ce a fost salutat de angajaţi de la Casa Albă, care purtau măşti, şi a filmat două clipuri pe care le-a publicat apoi online.

„Am învăţat atât de multe despre coronavirus”, a spus Trump într-una dintre înregistrări. A descris tratamentul primit o dovadă că virusul poate fi oprit. „Acum sunt mai bine. Poate sunt imun. Nu ştiu”, a adăugat el, deşi medicii au avertizat că starea i se poate înrăutăţi, zilele viitoare.

Experţii sanitari spun că pacienţii infectaţi cu noul coronavirus ar trebui să poarte mască pentru a evita să îi infecteze pe alţii, iar preşedintele este contagios încă. Potrivit unei surse, preşedintele va sta în reşedinţă în timp ce va fi tratat în continuare, şi nu în Aripa de Vest.

Când a făcut anunţul că va pleca din spital, Trump a completat: „Nu vă temeţi de Covid. Nu îl lăsaţi să vă domine viaţa. Am dezvoltat, în timpul Administraţiei Trump, nişte medicamente şi cunoştinţe chiar minunate. Mă simt mai bine decât acum 20 de ani!”.

El a mulţumit echipei de medici şi a reiterat că vaccinul contra Covid-19 va fi gata „din clipă în clipă”.

În Statele Unite, noul coronavirus este asociat unui număr de 211.000 de decese.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here