Ultima Ora

08:56 Tricolorii ratează calificarea la EURO 2020

Echipa naţională de fotbal a României a fost învinsă de Suedia, scor 0-2, vineri seara, pe Arena Naţională, în penultima rundă din grupa F de calificare la EURO 2020. Tricolorii au ratat şansa de a se califica la turneul final din actualele preliminarii, însă menţin speranţe la baraj.

Suedezii au deschis scorul în minutul 18. Decarul Emil Forsberg i-a depăşit în viteză pe Ciprian Deac şi Vasile Mogoş, în bandă, şi i-a centrat lui Marcus Berg, în careu, care a reluat în plasă, fiind nemarcat. În minutul 34 al partidei de pe Arena Naţională, atacantul Robin Quaison a punctat pentru 2-0. Acesta a primit de la Berg, autorul primului gol, şi l-a învins pe Tătăruşanu din interiorul careului.

În partea secundă, Cosmin Contra i-a introdus în teren pe Ianis Hagi, Florinel Coman şi Denis Alibec, însă România nu a reuşit să marcheze nici măcar o dată, iar Suedia s-a impus, scor 2-0, calificându-se la EURO 2020, de pe locul secund. Astfel, România a ratat calificarea la Campionatul European din 2020, după ce a acumulat 14 puncte în primele nouă runde. Ultimul meci, fără miză reală, va avea loc luni, la Madrid, contra Spaniei.

Clasamentul grupei F de calificare la EURO 2020:

  1. Spania – 23 de puncte, 9 meciuri
  2. Suedia – 18 puncte, 9 meciuri
  3. România – 14 puncte, 9 meciuri
  4. Norvegia – 14 puncte, 9 meciuri
  5. Insulele Feroe – 3 puncte, 9 meciuri
  6. Malta – 3 puncte, 9 meciuri

Deşi nu mai poate obţine calificarea la EURO 2020 din preliminarii, tricolorii vor mai avea o şansă la barajul din Liga Naţiunilor, care presupune disputarea a două runde (semifinală şi finală) împotriva unei adversare care urmează să fie desemnată. Tragerea la sorţi pentru acest baraj va avea loc vineri, 22 noiembrie.

Comment here