Ultima Ora

08:56 Finanțarea unor pentru investiții importante pentru Gorj, în bugetul Guvernului Cîțu

Guvernul Cîțu a prins, în bugetul din acest an, investiții în infrastructura rutieră importante pentru Gorj. Legea bugetului de stat pe anul 2021 include și banii pentru acoperirea cheltuielilor cu certificatele de CO2 la Complexul Energetic Oltenia, conform gorjonline.ro

În proiectul de Buget pentru 2021 sunt prevăzute:

  • 27.577.000 de milioane de lei, pentru drumul expres Craiova – Târgu-Jiu, din care peste 20 de milioane de lei pentru elaborarea studiului de fezabilitate și proiect tehnic de execuție. Investiția se va realiza prin Fondul European de Dezvoltare Regională.
  • 70 de milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la varianta de ocolire a municipiului Târgu-Jiu, însă suma este insuficientă pentru finalizarea acestora.
  • 71 de milioane de lei pentru ”Consolidare și amenajare scurgere ape DN 67D, Târgu-Jiu – Băile Herculane”.
  • Au fost alocate sume și pentru modernizarea DN67B Scoarța – Pitești, însă valoarea lucrărilor pe cei 188 de km de drum este estimată la 662 milioane de lei, restul banilor fiind eșalonați pentru anii următori. Și pentru podul de la Lainici și alte lucrări pe Defileu Jiului și pe tronsonul Târgu-Jiu – Petroșani au fost alocați bani în proiectul de buget.

Comment here