Ultima Ora

08:55 O dronă ar fi căzut în apropiere de Brăila

O dronă ar fi căzut, joi seară, în apropiere de Brăila, relatează debraila.ro, neexistând însă o confirmare a incidentului din partea autorităţilor. Poliţia şi Jandarmeria au izolat zona în care a fost semnalată căderea dronei.

Conform debraila.ro, joi seară, în jurul orei 22:00, poliţia a fost anunţată cu privire la prăbuşirea unei drone de origine militară pe câmp, în Insula Mare a Brăilei, în zona fermei Filipoiu, la aproximativ 12 km distanţă de trecerea cu bacul. Poliţia şi Jandarmeria au izolat zona, iar autorităţile locale au precizat că doar Ministerului Apărării Naţionale este abilitat să comunice pe acest subiect. Ulterior, aceeași sursă, a precizat că o dronă a fost filmată în Brăila, joi seară, în jurul orei 20:00, deasupra caselor din zona Grădina Mare, aproape de Dunăre.

“Scotea un sunet ciudat, puternic”, a declarat cel care a filmat.

Incidentul nu a fost confirmat oficial şi nu a fost emis niciun mesaj RO-Alert, aşa cum s-a întâmplat în cazul unor situaţii similare, când, în contextul conflictului din Ucraina, fragmente de dronă au ajuns pe teritoriul României.