Ultima Ora

08:54 Fondul Proprietatea: Nu putem justifica investiții suplimentare la CE Oltenia

Fondul Proprietatea, care deține 21,56% din acțiunile celui mai mare producător de energie pe cărbune din România, Complexul Energetic Oltenia, a evaluat planul de restructurare a companiei și consideră că, din punct de vedere operațional, nu s-ar justifica să investească suplimentar în Complex, a declarat managerul de portofoliu al FP, totodată CEO-ul administratorului Franklin Templeton, Johan Meyer, răspunzând unei întrebări a Profit.ro.

Profit.ro a întrebat dacă FP are în vedere vreo formă de implicare financiară în sprijinul planului de restructurare al CE Oltenia.

“CE Oltenia este de câțiva ani un subiect foarte dificil de abordat. Noi, în calitate de manageri de investiții, responsabili de banii care aparțin acționarilor noștri, vrem să generăm randamente, așadar analizăm constant modalități de generare a unor venituri pozitive bazate pe resursele care ne sunt disponibile. CE Oltenia este o companie care are dificultăți financiare și va trebui să fie supusă unei restructurări semnificative – și subliniez semnificative – pentru a o pune din nou pe picioare, să genereze profit și, în cele din urmă, să valoreze ceva”, a declarat șeful de portofoliu al FP, răspunzând întrebării.

Meyer a adăugat că FP a discutat cu CE Oltenia, a evaluat planul de restructurare propus, dar, în opinia Fondului, este “incredibil de dificil, imposibil chiar” să justifice utilizarea numerarului pentru a menține compania solvabilă.

“Pe baza permutațiilor pe care le-am văzut și le-am analizat, cred că este foarte dificil să ne așteptăm la o rentabilitate pozitivă din punct de vedere financiar. Noi și Guvernul, în calitate de acționar majoritar, privim acest lucru dintr-un punct de vedere diferit. Noi analizăm din punctul de vedere al unui investitor financiar care dorește să genereze un randament pozitiv al investiției sale, în timp ce Guvernul s-ar putea să nu fie aibă aceleași considerente. Din punct de vedere operațional, nu putem justifica investiții suplimentare în CE Oltenia”, a conchis Johan Meyer.

Comment here