Ultima Ora

08:54 CJ Gorj, o nouă licitație pentru un contract de 1 milion de euro

Consiliul Județean Gorj organizează o nouă licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Târgu-Jiu, investiție de 1 milion de euro. La licitația din luna mai, s-a prezentat o singură firmă, care nu a îndeplinit condițiile din caietul de sarcini.

Unitatea de Primiri Urgențe din str. Tudor Vladimirescu va fi extinsă și modernizată, din bani europeni şi din fonduri proprii ale judeţului. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 15 iulie. Contractul are o valoare totală de 4,75 milioane lei, fără TVA.

Conform gorjeanul.ro, proiectul vizează reorganizarea funcțională a UPU prin recompartimentări, schimbări de destinație a unor încăperi, modernizări, igienizări, refacerea instalațiilor electrice, sanitare, termice, ventilații și de gaze medicale, dar și refacerea finisajelor. Mai mult, UPU va fi extinsă, în zona corpului B, cu o construcție pe parter. Noua clădire va avea destinația de salon urgențe. Caietul de sarcini mai prevede extinderea și închiderea perimetrală a rampei de acces pentru ambulanțe. Prin acelaşi proiect, secţia va fi complet dotată şi utilată cu aparatură modernă.

În cadrul UPU se vor amenaja mai multe spații: un spațiu pentru primire și triaj, aflat la intrarea în secție, un birou de informare și documentare (recepție), o cameră de resuscitare, un spațiu pentru evaluare și tratament imediat (urgențe majore), un spațiu pentru evaluare și tratament urgențe minore, precum și un spațiu pentru ghipsare și aplicarea atelelor ghipsate. Pacienții aflați în stare critică, sosiți cu ambulanțele, vor avea un traseu separat, triajul lor fiind efectuat direct de personalul ambulanței. Alăturat spațiului pentru primire și triaj, vor exista și spații de așteptare, supravegheate de personalul UPU.

Separat, în cadrul proiectului, a fost organizată o licitație pentru achiziționarea de echipamente medicale pentru dotarea secției UPU, de peste 800.000 de lei. Lista de achiziții cuprinde: două ventilatoare de ventilație controlată/asistată, un ventilator mobil, un ecograf mobil, trei monitoare funcții vitale, injectomate, aspiratoare secreții portabile, 10 tărgi radiotransparente, butelii de oxigen de 10 și de 5 litri, regulator cu manometru pentru butelii de oxigen, aparate nebulizare cu compresor și un defibrilator.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here