Ultima Ora

08:53 Șeful de la Protecția Consumatorilor candidează la primărie

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunță la funcție după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanța. El precizează că rămâne ”comisar șef adjunct al Comisariatului Județean Constanța (suspendat)”. ”Cu toată lipsa de modestie, am scris o pagină de istorie în cartea autorității”, afirmă Constantinescu despre activitatea sa la ANPC.

”Închin o ceașcă de cafea pentru fiecare dintre voi, cei care mi-ați arătat susținerea ce m-a mobilizat de-a lungul celor doi ani ca președinte al autorității. Probabil unii dintre voi deja știți că am fost nominalizat candidatul Partidului Social Democrat pentru funcția de primar al orașului Constanța. Prin forța lucrurilor, trebuie să renunț la funcția de președinte pentru a mă putea dedica campaniei și noului proiect. Cu toată lipsa de modestie, am scris o pagină de istorie în cartea autorității”, a scris Horia Constantinescu pe Facebook.

În opinia sa, lasă în urmă ”o instituție funcțională, cu pași importanți făcuți către digitalizare, cu sedii renovate, cu o abordare nouă și cu performanțe notabile”.

”Rămân totuși în această mare familie, în calitate de comisar șef adjunct al Comisariatului Județean Constanța (suspendat). Trăiesc senzația unui divorț prin acord, dar gândul recăsătoririi cu Primăria Constanța mă motivează enorm. Pregătesc partajul; las autorității câteva sute de ore suplimentare, proiecte și o vizibilitate pozitivă. Îmi păstrez amintiri minunate și o reputație impecabilă în această poziție”, conchide Constantinescu.

Conducerea PSD Constanța a anunțat miercuri seară candidatura lui Horia Constantinescu pentru Primăria Constanța. În aceeași zi, declarații ale lui Horia Constantinescu referitoare la ”carnea de pui vopsită” au provocat reacții vehemente în spațiul public.