Ultima Ora

08:53 Minerii din Gorj, ”certați” de colegii din Valea Jiului. ”De ce nu sunteți 5000 în piață?”

Minerii și energeticienii din Gorj se află în cea de-a patra săptămână de proteste în Piața Prefecturii, pentru reducerea vârstei de pensionare, dar abia dacă se strâng câte 20-30. O delegație din Valea Jiului, de la Paroșeni, a fost, miercuri, la Târgu-Jiu pentru a-și arăta solidaritatea, relatează sabotorii.ro.

“Problema noastră este și a dumneavoastră. Din ce se vede aici, nu prea își doresc colegii dumneavoastră să iasă la pensie. E foarte simplu să stai acasă, e bine să lupte puțini, iar după aia profitul să fie pentru toți. Sunteți 20 – 30, poate 50 în piață, de ce nu sunteți 5000?”, a întrebat președintele Sindicatului Liber Paroșeni, Nicu Slavei.

Protestul prin care minerii și energeticienii cer reducerea vârstei de pensionare a fost inițiat de liderii unor sindicate mici, Nicu Bunoaica și Constantin Crețan. Au trecut și liderii marilor sindicate o zi – două și cam atât. Doar Manu Tomescu, de la Sindicatul Energia Rovinari, este prezent zi de zi în piață cu colegi de-ai lui din termocentrală. Culmea, cei de la Rovinari au grupa a doua și merg la protest, pe când cei de la Turceni, care nu au grupă, stau acasă, mai arată sabotorii.ro.

“Nu-și doresc toți să se pensioneze mai devreme”, a fost concluzia lui Nicu Slavei.

Comment here