Ultima Ora

08:53 Au prins bani în BVC-ul CE Oltenia pe 2024 pentru disponibilizări

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a prins, în bugetul de venituri și cheltuieli pe 2024, o sumă de aproximativ 3,8 milioane de euro pentru disponibilizări, potrivit gorjeanul.ro

Bugetul de venituri și cheltuieli al CE Oltenia ar putea fi aprobat, săptămâna aceasta, în ședință de Guvern, fiind inițiat un proiect de hotărâre în acest sens. Documentul conține informații relevante privind plățile compensatorii, disponibilizările de personal și perspectivele financiare ale companiei și a fost avizat de acționarii CEO în urmă cu trei săptămâni.

CE Oltenia a inclus în bugetul din acest an suma de 19 milioane de lei, adică 3,8 milioane de euro, pentru cheltuieli cu plățile compensatorii aferente disponibilizărilor de personal. Această sumă a fost prevăzută și în bugetul din anii precedenți, însă nu a fost utilizată pentru plăți compensatorii, deoarece nu au avut loc disponibilizări.

Numărul de personal prognozat la finalul anului este de 8.016 salariați, în scădere față de cei 10.444 prognozați, anul trecut, prin BVC-ul aprobat în luna noiembrie. Se prefigurează un profit pentru acest an de aproape 43,4 milioane de lei. Acționarii companiei energetice au avizat bugetul pe 12 februarie a.c.. Potrivit documentului, se estimează venituri mai mici cu aproximativ 2 miliarde de lei, în comparație cu anul trecut, mai exact 5,46 miliarde de lei, în acest an, față de 7,36 miliarde de lei, în anul precedent.

Comment here