Ultima Ora

08:52 Centru de recuperare post-COVID la Dobrița. Fundația Mereu Aproape investește 200.000 de euro

Fundația Mereu Aproape continuă să sprijine sistemul medical din România printr-un nou proiect major în domeniul sănătății prin care investește în primul Centru complet de recuperare post-Covid la Runcu, în județul Gorj, anunță jurnalul.ro. Proiectul este dezvoltat în contextul în care pandemia Covid-19 continuă, iar mulți dintre pacienți se confruntă cu diferite sechele manifestate chiar și la intervale de timp mari post infecție. Centrul se află în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu, județ în care a fost înregistrat primul caz de infectare cu noul coronavirus din România. Valoarea proiectului se ridică la aproape 200.000 de euro.

Situat la 780 de metri altitudine, Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” este specializat în tratarea bolilor pulmonare, este spital suport Covid-19 cu o secție de recuperare cu 39 de paturi și este singurul din România cu salină terapeutică de suprafață. La Runcu, Fundația Mereu Aproape modernizează Compartimentul de Recuperare Medicală Respiratorie și Kinetoterapie cu aparatură medicală performantă pentru a oferi pacienților un proces de recuperare complex, care va îmbina componentele medicală, emoțională și recreativă. Aceștia vor beneficia de programe de recuperare medicală fizică și respiratorie în interior dar și în aer liber, de programe de recuperare psihologică, de haloterapie în salina găzduită de spital, precum și de programe de kinetoterapie outdoor și recreere desfășurate în Grădina Terapeutică ce urmează să fie amenajată în următoarele săptămâni.

În tratarea pacienților se va implica o echipă medicală multidisciplinară, alcătuită din medicul de reabilitare medicală, medicul pneumolog, fiziokinetoterapeutul, asistenții medicali și un psihoterapeut. Medicii vor putea lucra cu aparatură medicală pentru recuperare respiratorie, neuromusculară, antrenare respiratorie, fizioterapie și cu echipamente de kinetoterapie de uz medical. Toate acestea îi vor ajuta pe pacienții care luptă cu efectele post infecție ale bolii, fie că sunt probleme respiratorii, dureri musculare, dureri articulare, astenie fizică sau depresie.

„Prin acest nou proiect, noi, la Fundația Mereu Aproape, ne întoarcem ca întotdeauna către nevoile omului, către pacient. Crezul nostru este că, atunci când ai bine în suflet și îl găsești în interior, dai bine mai departe, fie că e vorba de investițiile pe care le facem în sănătate, fie că e vorba despre răspunsuri și soluții pentru nevoile oamenilor. În ultimii doi ani, ne-am concentrat şi mai mult pe zona medicală și am făcut investiţii în sănătate, în spitalele care există şi care primesc mii de pacienţi peste tot în ţară, de aproape patru milioane şi jumătate de euro” a declarat Alessandra Stoicescu, președinte Fundația Mereu Aproape.

Comment here