Ultima Ora

08:51 Ia în calcul SUSPENDAREA activității la groapa de gunoi. Prefectul Pistol: Am evitat pentru că este pandemie și asta înseamnă să umpli orașul de gunoaie

Prefectul de Gorj, Cosmin Pistol, a vorbit, în presa locală, despre o posibilă suspendare a activității depozitului ecologic din Târgu-Jiu, pentru că firma Polaris n-a făcut investițiile necesare pentru a diminua poluarea, în ciuda amenzilor aplicate de Garda de Mediu.

„S-a pornit greșit cu autorizația de mediu, din zona Agenției pentru Protecția Mediului. Din punctul meu de vedere și al Corpului de Control al Prefectului, autorizația a fost mult prea permisivă cu acest depozit ecologic. Autorizația respectivă trebuia să prevadă de unde se aduce gunoiul.(…) Există o posibilitate și am pus-o pe tapet pentru cele două instituții: suspendarea activității, pentru că amenzi s-au dat. Suspendarea activității este una dintre măsurile care poate fi luată. Am evitat pentru că este pandemie și asta înseamnă să umpli orașul de gunoaie. Sper să nu ajungem acolo. Deocamdată, acel operator nu a înțeles nimic. Trebuia să facă niște investiții încă de la început de când a primit autorizația. Trebuia să aibă o instalație de ardere a gazelor. A venit un control de la București al Gărzii Naționale de Mediu și una din măsuri a fost realizarea acestei instalații. Pot cere o păsuire, dar ea trebuie făcută. În planul de măsuri, investiția trebuie realizată până la sfârșitul lunii ianuarie, dar nu cred că se va întâmpla acest lucru pentru că este o investiție laborioasă și, în plus, nu am informații că a fost demarată investiția“ a declarat prefectul de Gorj.

Comment here