Ultima Ora

08:51 Dumitru Vienescu: Am o altă concepție despre structura organizatorică a SJU

Dumitru Vienescu, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu, a cerut ca postul său să fie scos la concurs, explicând că-n momentul de față nu-și poate impune ideile de reorganizare a unității.

„Se poate organiza concurs pentru ocuparea postului de manager sau pentru ocuparea oricărui alt post dintr-o unitate sanitară. Nu îmi place această situație de interimat, pentru că nu există o stabilitate și nu ai o putere de decizie. Orice persoană poate să afirme că nu poți lua decizii pentru că te schimbă sau nu poți duce la îndeplinire planul pe care îl ai. Din aceste motive, îmi doresc să fie scos la concurs acest post. Atribuțiile de organizare a acestui concurs îi revine Consiliului de Administrație al Spitalului Județean. Sper ca postul să fie scos la concurs. Toată lumea are libertatea de a participa, iar managerul poate să-și impună un proiect care să fie viabil și, totodată, să aibă sprijinul șefilor de secții și a șefilor de servicii TESA. De unul singur nu poți să realizezi nimic. Dispoziția de ocupare a postului este dată până la ocuparea postului prin concurs“, a declarat Vienescu la Impact TV.

Dumitru Vienescu a recunoscut că actuala organizare din cadrul SJU este ineficientă, unele secții având prea multe paturi, în vreme ce, la alte capitole, unitatea este deficitară. Spune că este nevoie de înființarea de noi compartimente, cum ar fi Reumatologie și Hematologie.

„Anul viitor va urma acreditarea spitalului, care este o etapă foarte importantă. Dacă nu ne vom da toți concursul pentru realizarea atribuțiilor, un manager nu va putea să îndeplinească singur toate cerințele. Nu poți să îți impui un proiect de management. Am o altă concepție despre structura organizatorică a spitalului. Sunt multe secții cu prea multe paturi în comparație cu pacienții la care se adresează. Avem nevoie de noi compartimente, cum ar fi Reumatologie și Hematologie, specialități care nu există la nivelul spitalului. Nu putem face acest lucru în momentul de față pentru că spitalul nu se poate extinde. Acest lucru îl putem face prin reducerea numărului de paturi de la secțiile care nu au adresabilitate sau grad de ocupare insuficient și duse în zona unde sunt noi specialități. Un manager interimar nu poate să impună acest lucru. Când ești manager în urma unui concurs în baza unui proiect de management, indicatori stabiliți de Consiliul Județean, în baza cărora ești evaluat anual. Acești indicatori trebuie aplicați și șefilor de secții și șefii de structuri, astfel încât fiecare dintre noi să avem responsabilități“ a mai declarat managerul interimar al SJU Târgu-Jiu.

Comment here