Ultima Ora

08:51 Azi, protest organizat de Bunoaica

Liderul Sindicatului Solidaritatea 2013, Nicu Bunoaica, face apel, pe pagina de socializare, la angajații Complexului Energetic Oltenia să i se alăture la protestul pe care-l organizează, în această după-amiază, în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu. Marțea și joia, scot mineri în stradă cele 4 federații din cadrul companiei, miercurea și vinerea- Bunoaica.

”Mineri și energeticieni, astăzi, vreau să demonstrați că sunteți alături de colegul Nicu Bunoaica, care dorește drepturi pe care nu le-am avut niciodată obținute de asistații sociali. Împreună suntem puternici, voi duce lupta până la capăt. Nu voi avea liniște până la punerea în aplicare a Legii 197/2021. Deziceți-vă de boșii sindicali!” cere liderul Solidaritatea 2013.

Bunoaica a anunțat că, de astăzi, minerii de la Cariera Lupoaia vor purta banderolă albă pe mână pentru a le cere guvernanților reducerea vârstei de pensionare.

”Fac apel la toți minerii și energeticienii din CE Oltenia de a se uni și solidariza cu colegii de la Lupoaia, începând cu ziua de miercuri, în a purta o banderolă albă la mâna dreaptă pentru următoarea revendicare pe care o vom cere parlamentarilor de Gorj pentru a o transmite mai departe Ministerului Muncii și Guvernului României: ”Noi, minerii din CE Oltenia, din cauza vârstei, lipsei de personal, bolilor profesionale, deceselor în urma accidentelor de muncă, cerem reducerea anilor de cotizare de la 35 la 30 și reducerea vârstei de pensionare de la 57 la 53 de ani, prin lege ori printr-o lege a minelor” a transmis Nicu Bunoaica.

Comment here