Ultima Ora

08:50 Începe divizarea CE Oltenia, deși planul de restructurare nu a fost aprobat. Lider: Acționează pompieristic

Liderul sindical de la Sucursala Electrocentrale Craiova 2, Ion Vîlceanu, observă că AGA CE Oltenia decis divizarea societății, deși planul de restructurare nu a fost aprobat de Comisia Europeană. În opinia sa, asta arată că la mijloc ar putea fi interese oculte.

”Actuala conducere a C.E.Oltenia aplică un Plan de restructurare care nu este încă aprobat de Comisia Europeană ceea ce demonstrează că nu exista strategie în ceea ce privește securitatea sectorului energetic și acționează pompieristic sau pentru interesul ocult al unor grupuri de interese nespecificate” spune Vîlceanu, pe pagina de socializare.

Adunarea Generală Extraordinară a Complexului Energetic Oltenia a aprobat, în ședința din 26 august, “demararea operaţiunii de divizare simetrică a societăţii”. Sucursala Electrocentrale Craiova II va fi separată într-o nouă societate, care ar putea fuziona, ulterior, cu cea de termoficare din Craiova. SE Craiova II dispune de două grupuri de 150 MW, în cogenerare și două CAF (cazan apă fiebinte), cu capacitate de câte 100 Gcal/oră, cu care asigură agentul termic Craiovei.

Comment here