Ultima Ora

08:50 Germania s-a sucit! AstraZeneca va fi administrat adulților de toate vârstele

Germania va permite ca vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de compania AstraZeneca să fie administrat adulţilor de toate vârstele şi intenţionează să ofere adolescenţilor între 12 şi 18 ani un vaccin împotriva noului coronavirus până la sfârşitul lunii august, întrucât doreşte să îşi accelereze campania de vaccinare, a anunţat joi ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, citat de Reuters.

Miniştrii Sănătăţii din cele 16 landuri germane s-au pus de acord cu ministrul Spahn pentru a anula o decizie precedentă, care restricţiona vaccinul AstraZeneca şi îl autoriza doar pentru persoanele de peste 60 de ani. Jens Spahn a mai spus totodată că actualul interval de 12 săptămâni între prima şi a doua doză a vaccinului AstraZeneca ar putea fi scurtat.

Noua dispoziţie, adoptată deja în mai multe landuri din Germania, va permite oricărui rezident adult, indiferent de grupa de vârstă din care face parte, să se vaccineze cu serul AstraZeneca dacă doreşte să facă acest lucru, iar medicii lor de familie să decidă modalitatea cea mai bună de administrare a acestui vaccin, a adăugat ministrul Spahn.

Jens Spahn a mai spus totodată că Germania intenţionează să ofere vaccinuri anti-COVID-19 adolescenţilor între 12 şi 18 ani până la sfârşitul lunii august, dacă Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) va autoriza vaccinul Pfizer-BioNTech pentru această grupă de vârstă.

Până joi, 30,6% din populaţia Germaniei, care este de aproximativ 83 de milioane de locuitori, primise cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19, iar 8,6% dintre rezidenţii germani au fost deja vaccinaţi cu ambele doze, potrivit datelor comunicate de Robert Koch Institute.

Comment here