Ultima Ora

08:50 Florin Cîțu: Deocamdată, cu mască la locul de muncă la interior

Încă nu există o decizie clară în legătură cu renunțarea la mască la locurile de muncă unde toți angajații sunt vaccinați. „După 1 iunie vom lua o astfel de decizie”, a anunțat, sâmbătă, premierul Florin Cîțu, contrazicând declarații, făcute tot sâmbătă, de prefectul Capitalei.

Companiile pot decide ca, în birourile în care toți angajații sunt vaccinați, să se renunțe la masca de protecție, spunea, sâmbătă, prefectul Capitalei, Alin Stoica, după ședința Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti. Premierul Florin Cîțu recunoaște că s-a produs o confuzie în această privință, provocată de o prevedere publicată oficial într-un ordin al Ministerului Sănătății.

„Există o prevedere în ordinul ministrului Sănătății, dar cred că este o decizie luată înainte de analiza foarte bine. De la 1 iunie vom discuta acest lucru. Eu cred că se va schimba acest ordin. Deocamdată, cu mască la locul de muncă la interior. Acest ordin va fi modificat, după 1 iunie discutăm de alte modificări”, a punctat șeful executivului.

Întrebat dacă a fost vorba despre o „scăpare”, Florin Cîțu a răspuns că „este posibil”.

Posibilitatea ca, la locurile de muncă să se renunțe la mască în interior, dacă toți angajații sunt vaccinați, fusese luată în discuție de comitetul interministerial care a dezbătut noile măsuri de relaxare. Însă, în hotărârea de guvern publicată vineri seara pe tema ridicării unor restricții nu este menționată o astfel de posibilitate.

Comment here