Minerit și EnergieStirile Zilei

Ce întrebări i-ar pune Tomescu ministrului Energiei

Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, îl invită pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, să vină la Gorj, să stea de vorbă cu salariații din producție și să vadă în ce condiții muncesc minerii și energeticienii din cadrul Complexului Energetic Oltenia.

Câțiva sindicaliști din județ se întâlnesc, marți, cu ministrul Energiei, la București, să discute despre salariile minerilor și energeticienilor din Complexul Energetic Oltenia.

”Dacă ați fi președinte de sindicat și unul dintre membrii titulari din Comisia de Negociere a Contractului Colectiv de Muncă la nivel de C.E.Oltenia, ce i-ați spune ministrului Energiei în legătură cu salarizarea noastră, la întâlnirea de mâine de la București?” a întrebat, pe Facebook, Manu Tomescu.

Primul răspuns a venit tot de la liderul sindical care protestează, de un an, în stradă, la Târgu-Jiu, pentru problemele angajaților CEO.

”Eu unul l-aș invita mai întâi să vină să stea de vorbă cu salariații din producție, și să vadă cum muncesc minerii și energeticienii în subunitățile companiei, în carierele miniere și în termocentrale! L-aș întreba unde se duce diferența de bani încăpând de la costul cu munca vie de pe fiecare megawatt, până la prețul final cu care se vinde în piața energetică! L-aș întreba dacă știe că minerii și energeticienii din C.E.Oltenia sunt cea mai îmbătrânită categorie de lucrători din toată industria României! L-aș întreba dacă știe că suntem din ce în ce mai puțini și mai îmbătrâniți, și suntem nevoiți să exploatăm instalații și utilaje tot mai învechite și cu lipsuri tot mai multe! Și, nu în ultimul rând, l-aș întreba dacă știe cu cât s-a scumpit viața noastră numai în ultimul an, adică, alimentele, medicamentele, carburanții, utilitățile, taxele și impozitele!” spune Tomescu.

Comment here