Ultima Ora

08:50 Bogdan Bratu, anchetat și la Gorj pentru hărțuire sexuală

Fostul șef al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, Bogdan Bratu, se află, de sâmbătă, în arest la domiciliu, după ce a fost acuzat că și-a falsificat diploma de licență. În plus, conform gorjeanul.ro, are probleme și la Gorj unde o angajată a Secției Drumurilor Naționale Târgu-Jiu a depus împotriva sa plângere penală pentru hărțuire sexuală.

Dosarul a fost înaintat, în aceste zile, de IPJ Gorj către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu cu „propuneri corespunzătoare”. Angajata care l-a reclamat pe Bratu este economistă și spune că, anul trecut, în vară, acesta i-ar fi făcut avansuri de natură sexuală pentru a-i mări salariul, acuzații pe care fostul șef al DRDP Craiova le-a negat.

„Era o masă oficială, la restaurantul unui hotel, cu mai mulți angajați, iar la un moment dat domnul director m-a invitat în camera dumnealui. Este evident pentru ce anume, dar eu l-am refuzat. Anterior discutasem cu dumnealui că dacă trec de perioada de probă de șase luni îmi va majora și mie salariul. Nu mi se pare nici normal și nici corect să mă culc cu un director care ar trebui să îmi mărească salariul pentru munca mea, nu pentru ce își dorește el. Pentru că l-am refuzat am fost trimisă să lucrez la Bâlteni, ca să fac naveta zilnic, plus că am avut parte de tot felul de anchete administrative. Aștept acum decizii ale instanțelor de judecată pentru că am contestat prin intermediul sindicatului în care sunt membră inclusiv detașarea mea abuzivă la Bâlteni. Dânsul mi-a spus că nu îmi va mări salariul nici dacă îi va cere Orban lucrul acesta. Așa s-a exprimat dumnealui. Oricum, ancheta aceasta cu diplomele vă spun că e nimic pe lângă ce urmează la adresa domnului Bratu. Dacă procurorii vor extinde cercetările și vor ține cont doar de plângerile pe care și alți angajați le vor depune o să descoperiți lucruri pe care o să vă fie greu să le credeți”, a spus femeia.

Comment here