Ultima Ora

08:49 Târgu-Jiu: Amendați după ce au spart străzi fără aprobare

Poliția Locală din Târgu-Jiu a aplicat trei amenzi, de câte 2000 de lei, unor firme care au spart străzi din municipiu fără aprobare. Instituția îi avertizează pe cei care fac astfel de lucrări că au obligația legală de a readuce strada la forma inițială, altfel riscă amenzi de până în 20.000 de lei.

”În perioada 01- 08.08.2023, polițiștii locali cu atribuții în domeniul disciplinei în construcții au efectuat verificări privind respectarea condițiilor de executare a intervențiilor aferente lucrărilor tehnico-edilitare pe domeniul public și privat al municipiului Târgu Jiu. Au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 lei, fiecare, în conformitate cu prevederile O.G. nr. 43 din 1997 privind regimul drumurilor, pentru intervenții asupra drumului public fără obținerea acordului de spargere a străzii.

De asemenea, potrivit prevederilor Legii nr. 50 din 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, neaducerea terenului la starea inițială și nerealizarea lucrărilor de curățare, amenajare ori degajare, după caz, a amplasamentului și/sau a terenurilor adiacente ocupate temporar pe durata execuției, odată cu încheierea lucrărilor de bază, se sancționează contravențional cu amendă de la 5.000 – 20.000 lei.

Verificările vor continua și în perioada următoare, în scopul creșterii siguranței participanților la trafic, al protejării mediului înconjurător, dar și al diminuării disconfortului generat de neaducerea la stadiul inițial a părții carosabile, a trotuarelor sau a spațiilor verzi afectate de lucrările de intervenții.

Deținătorii sau administratorii de rețele/utilități (furnizori de gaze naturale, operatori de servicii de televiziune, internet, telecomunicații, apă și canal etc), persoanele fizice și juridice beneficiare ale lucrărilor tehnico-edilitare, precum și constructorul/executantul lucrărilor respective, după caz, au obligația de a obține acordul de spargere a domeniului public/privat al municipiului Târgu Jiu și de a reface terenul în termenul și condițiile precizate în acordul de spargere” transmite Poliția Locală Târgu-Jiu.

Comment here