Ultima Ora

08:49 Profesori, polițiști, jandarmi și angajați SRI, vaccinați în Gorj cu AstraZeneca, lotul cu probleme

În patru centre de vaccinare din Gorj au ajuns 1.500 de doze din lotul AB2856 al vaccinului AstraZeneca. Mai multe țări au decis suspendarea vaccinării cu AstraZeneca, ca măsură de prevenție, după ce au fost raportate mai multe efecte secundare severe.

Conform gorjonline.ro, în județul Gorj au ajuns 1.500 de doze de vaccin din acel lot, în centrele de vaccinare de la Tismana, Stoina, Bumbești-Jiu și Târgu-Jiu. Mai multe persoane și-au manifestat deja îngrijorarea, în contextul în care aproape toți profesorii s-ar părea că au fost vaccinați din acel lot în centrele Tismana, Stoina și Bumbești-Jiu. Mai mulți polițiști și jandarmi, dar și angajați ai SRI au semnalat faptul că au fost vaccinați în centrul din Târgu-Jiu (Pasarelă) cu doze din lotul respectiv.

Autoritățile române au hotărât, joi seara, retragerea din centrele de vaccinare dozele de vaccin AstraZeneca din lotul AB2856 și înlocuirea celor 4.257 doze neutilizate, astfel încât procesul de imunizare să nu fie afectat și au precizat că se continuă vaccinarea cu toate celelalte vaccinuri de la compania farmaceutică AstraZeneca din celelalte loturi existente în momentul de față în România.

Decizia a fost luată după ce în Italia au fost înregistrate trei decese considerate suspecte și s-a hotărât suspendarea temporară a vaccinării cu vaccinul din lotul menționat.

Comment here