Ultima Ora

08:49 Deputatul Miruță, o nouă solicitare către CE Oltenia

Deputatul Radu Miruță are o nouă solicitare către conducerea Complexului Energetic Oltenia, după ce, miercuri, compania a emis un comunicat de presă pe tema decesului salariatului Petre Stoian, tot în urma unei solicitări publice, făcute de la tribuna parlamentului, de către liderul USR Gorj.

Întrucât CE Oltenia a transmis, în comunicatul de presă de miercuri, că, la nivelul companiei, ”se desfășoară un control riguros asupra modului în care sunt respectate normele de sănătate și securitate în muncă”, Miruță afirmă că vrea ca raportul să fie făcut public.

”Cât privește precizarea din comunicat referitoare la preocuparea permanentă a companiei privind siguranța salariaților la locul de muncă, realitatea din teren infirmă din păcate acest lucru. Stau mărturie declarațiile muncitorilor care reclamă ba lipsa carburantului, ba utilajele învechite, ba lipsa echipamentelor de protecție, etc. Solicit CEO să informeze opinia publică, așa cum a făcut-o azi, și în privința rezultatelor ”controlului riguros” pe care îl face în societate asupra modului în care sunt respectate normele de securitate și sănătate în muncă. Îmi rezerv dreptul, dacă acest raport nu va fi public, să interpelez CEO din nou de la tribuna parlamentului și să solicit prezentarea transparentă a acestui raport” spune parlamentarul USR.

Comment here