Ultima Ora

08:49 Bătaie mare pe posturile de la Poliția Animalelor Gorj

Bătaie mare pe posturile de la Poliţia Animalelor, mai ales că se fac angajări din surse externe. Un element de noutate este că medici veterinari vor fi încadraţi pe funcţii de ofiţeri de poliţie, peste noapte, prin transfer.

La Gorj, 14 medici veterinari și-au depus dosarele pentru ocuparea celor două posturi de ofițer medic veterinar, în cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, prin încadrare directă din sursă externă, numai că dosarele a 8 dintre aceștia au fost invalidate. În urma concursului, niciunul din cei 6 medici rămași în competiție nu a fost declarat „admis”, din cauză că au obținut note între 4,90 și 6,10, sub baremul minimum, adică nota 7,00.

La același compartiment a mai fost scos la concurs un post de ofițer, care a fost ocupat de singurul agent de poliție înscris, după ce a obținut 9,70 la proba scrisă. Tot la Protecția Animalelor au fost ocupate și 3 posturi de agenți de poliție, în competiție intrând 11 polițiști.

Guvernul a aprobat, toamna trecută, prin ordonanță de urgență înfiinţarea Poliţiei Animalelor, care va avea structuri în toate judeţele și va funcţiona cu 488 de angajaţi, plus 88 de medici veterinari. Potrivit OUG, animalele aflate în pericol vor putea fi confiscate, iar polițiștii vor avea dreptul să intre pe o proprietate privată fără a avea mandat de la judecător, dacă constată că un animal este în pericol.

Comment here