Ultima Ora

08:48 Noi amenzi pentru muncă la negru

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a efectuat în săptămâna 8-12  martie 2021, 42 de controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul  securității și sănătății în muncă, transmite instituția printr-un comunicat de presă.

În urma deficiențelor constatate, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 243.000 de lei, din care 110.000 de  lei pentru muncă nedeclarată la trei angajatori din domenii precum comerțul cu amănuntul și întreținerea și repararea autovehiculelor. Urmare a neconformităților constatate, cu ocazia controalelor, au fost dispuse 130 de măsuri de remediere a deficiențelor, ce trebuie duse la îndeplinire într-un termen stabilit de inspectorii de muncă.

Doi dintre angajatorii verificați, cu sediul în Municipiul Târgu-Jiu, au fost sancționați cu amenzi în cuantum de 100.000 de lei pentru folosirea în activitate a cinci persoane pentru care nu aveau încheiate, în prealabil, contracte individuale de muncă în formă scrisă. Cel de-al treilea angajator, cu sediul în Municipiul Târgu-Jiu, a fost sancționat cu amendă în valoare de 10.000 de lei pentru primirea la muncă a unui salariat în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial.

”În cadrul acțiunilor întreprinse de Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj se pune accent pe creșterea gradului de conștientizare atât a angajatorilor, cât și a angajaților, cu privire la importanța respectării măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum și asigurarea desfășurării activității la locul de muncă în condiții de securitate și sănătate în muncă”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Comment here