Ultima Ora

08:48 Focar de coronavirus la Mănăstirea Lainici? DSP Gorj a prelevat probe de la zeci de călugări

Direcția de Sănătate Publică Gorj a dispus, marți noaptea, recoltarea de probe, în vederea testării și depistării virusului SARS-CoV-2, de la peste 20 de călugări de la Mănăstirea Lainici, după ce mai mulți dintre aceștia prezintă simptome specifice noului coronavirus, au declarat surse medicale pentru Gorjonline.

La miezul nopții, echipaje de la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj s-au deplasat la Lainici pentru a recolta probe și pentru a evalua starea de sănătate a cinci călugări care au spus că se simt rău. Aceștia ar fi avut probleme de sănătate de câteva zile, însă n-au anunțat cadrele medicale. În cazul în care călugării vor fi confirmați pozitiv cu COVID-19, există posibilitatea ca mănăstirea să fie închisă, conform sursei citate.

În cursul zilei de marți, un călugăr de la Mănăstirea Lainici a decedat în Spitalul Târgu-Jiu, fiind infectat cu COVID-19, iar starețul mănăstirii, Ioachim Pârvulescu a fost tranferat din Spitalul Motru, confirmat și el pozitiv cu noul coronavirus, la Spitalul Militar București.

Comment here