Ultima Ora

08:48 Cort de TRIAJ, la spitalul de la Pasarelă

Un cort de triaj epidemiologic a fost instalat, miercuri, la una dintre locațiile Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu, cea de la Pasarelă.

Urmează să vină și 5 containere de triaj, două pentru Spitalul ”700”, unul pentru camera de gardă adulți și unul pentru camera de gardă copii. Alte două vor ajunge la spitalul de pe strada ”Tudor Vladimirescu”, iar unul la spitalul de la Pasarelă. Containerele vor fi dotate cu echipament medical, aer condiționat, baie proprie.

Managerul interimar al spitalului din Târgu-Jiu, Dumitru Vienescu, a declarat că au fost puse la punct variante pentru extinderea capacității de internare, în Secția Boli Infecțioase, dacă va fi nevoie.

”Miercuri, am avut o ședință cu șefii de secții de la Boli Infecțioase, Dermatologie, ATI, Medicală I și II privind unele scenarii în urma cărora să putem mări capacitatea de internare a persoanelor cu suspiciuni. A fost luată în calcul și varianta ca Secția de Dermatologie să fie mutată în spitalizarea de zi. Sunt anumite scenarii, nu luăm aceste măsuri până când Secția de Boli Infecțioase nu va fi ocupată în proporție de 80% cu pacienți suspecți de coronavirus. (…) În afară de cele 6 izolatoare, de la Infecțioase, la nivelul fiecărei secții a spitalului a fost stabilit câte un izolator. Pot fi create în jur de 60 de locuri de internare în ambele secții. Aceste scenarii le facem ca să nu bâjbâim, dacă suntem puși într-o situație de acest gen”, a declarat Vienescu pentru gorjonline.ro.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here