Ultima Ora

08:48 Călinoiu: N-au cum să mă doboare pentru că mă știu nevinovat

Fostul președinte al Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, a făcut declarații, în presa locală, despre reținerea pentru 24 de ore, în dosarul în care este acuzat de mărturie mincinoasă.

„Pe 11 am fost martor, pe 13 am fost învinuit pentru mărturie mincinoasă, care a condus la reținere. Nu am știut să răspund la o întrebare. Am spus că nu-mi aduc aminte, că totul a fost în conformitate cu legea. Apoi, am fost reținut. Sunt complet nevinovat. Puteam să fiu găsit pe dosarul ăsta, dar nu s-a găsit nimic. Procurorul s-a pronunțat că nu ia nicio măsură, apare pe grupul Poliției, că un bătrân de 67 de ani e sub control judiciar 60 de zile, asta ca să fie dus circul până la capăt. Pe mine n-au cum să mă doboare pentru că mă știu nevinovat. Le-am spus foarte clar că am respectat tot cap-coadă pe procedură. Mi-au dat un pahar cu apă și le-am spus: Puneți-mă la zid” a declarat Ion Călinoiu.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, fost lider al filialei județene a PSD și actual consilier județean, a fost reţinut, în aprilie, pentru mărturie mincinoasă, fiind acuzat că nu le-ar fi spus anchetatorilor tot ce ştia despre un contract de întreţinere a drumurilor judeţene. Dosarul are legătură cu fapte comise în calitate de președinte al Consiliului Județean, funcție pe care Călinoiu a deținut-o timp de trei mandate, din 2004 până în 2016.

În octombrie 2016, Ion Călinoiu a fost condamnat la patru luni de închisoare cu suspendare pentru fals în declaraţii în formă continuată, pentru că nu ar fi trecut în declaraţia de avere venituri realizate în calitate de expert la Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Comments (1)

  1. Mai nea’ batranu de 67 de ani, mergi batrane la pensie si profita de milioanele de euro furate prin spagi, plimba-ti nepotii prin parc, scoate-ti nevasta la o coliva prin cluburi. Lasa-ne si pe noi gorjenii sa traim intr-o lume mai buna, fara hoti, curve si nepotisme prin institutiile publice,,,,,,

Comment here