Ultima Ora

08:47 Minerii de la Jilț au refuzat să urce în tanchete

Minerii de la Jilț au refuzat, în această dimineață, să urce în tanchete pentru a merge la lucru.

”La Cariera Jilț, în aceasta dimineață, toți angajații din schimbul 1 au refuzat sa urce în tanchetele morții și nu au mai mers la lucru. De la ora 7:00 stau în curtea unității. Au venit directorii să îi convingă, deocamdată fără succes, ca mașinile în care le-au murit colegii sunt conforme. Atunci când responsabilii nu fac nimic, atunci când PSD și PNL se bat doar pe numiri politice, după ce și-au înmormântat colegii, oamenii simpli fac” a notat, pe pagina de socializare, deputatul Radu Miruță.

Un accident soldat cu decesul a trei persoane şi rănirea altor zece a avut loc marţea trecută, în perimetrul Carierei Jilţ Sud, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, situată pe raza localităţii Mătăsari. Din primele cercetări efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că, în jurul orei 13,30, un bărbat, de 51 de ani, angajat al unei societăţi comerciale, în timp ce conducea o autoutilitară în incinta Carierei Jilţ, în care erau transportaţi angajaţi ai carierei miniere, a pierdut controlul autovehiculului la trecerea peste un pod amenajat peste benzile transportoare, răsturnându-se la o diferenţă de circa 3 metri de sol.

Directorul CE Oltenia, Daniel Burlan, a afirmat, după producerea accidentului, că tancheta implicată în eveniment era destinată transportului de marfă, nu celui de persoane.

Comment here