Ultima Ora

08:47 Liberalii au stabilit cel de-al doilea subprefect de Gorj. USR anunță prefectul pe 8 martie

Marcel Iacobescu, liberalul care se pregătise pentru a prelua postul de prefect de Gorj, va fi numit subprefect. Decizia a fost luată, joi seară, în cadrul Biroului Politic Județean al PNL Gorj. Iacobescu va face echipă cu Virgil Drăgușin, celălalt subprefect PNL.

Liberalii au pierdut postul de prefect în urma negocierilor de la București, din cadrul coaliției de guvernare, USR-PLUS urmând să facă numirea. Deputatul Radu Miruță, copreședinte USR -PLUS Gorj, a declarat, în presa locală, că 12 persoane au aplicat pentru post, dar 3 și-au retras candidaturile.

“În privința propunerii de prefect, au fost 12 persoane care au aplicat, trei dintre ele și-au retras candidaturile în momentul în care au fost chemați la discuții, două dintre cele rămase sunt din afara partidului. Propunerea noastră a fost doar internă dar dacă oamenii au muncit și au completat documentele solicitate, au fost luate în calcul. A fost o discuție cu toată lumea. Am inițiat o listă scurtă care a fost trimisă, ieri, conducerii naționale, în vederea desemnării persoanei care va fi prefect al județului Gorj. Vom comunica persoana pe 8 martie. S-a modificat legea și este un termen de 30 de zile și până atunci prefecții nu pot fi schimbați. Persoanele din afara partidului nu s-au încadrat în punctajul impus de noi. 9 persoane din Biroul Județean au dat punctaje fiecărui candidat. S-au dat note de la 1 la 9. Persoanele din afara partidului au fost dezavantajate de unele criterii, precum implicarea politică, unde nu au cumulat nimic neavând o implicare. Poziția de prefect nu este cu concurs, este o decizie asumată de partidul politic. Procedura impusă de partid a fost ca noi să trimitem între una și trei propuneri, să fie și reprezentare de gen, o doamnă. În principiu, noi suntem cei care decidem și așteptăm procedura de semnare a decretului”, a declarat Radu Miruță.

Comment here