Ultima Ora

08:47 Chivu și-a pierdut mandatul de consilier

Laurențiu Chivu, fostul viceprimar al orașului Rovinari, și-a pierdut mandatul de consilier local, după ce a pierdut bătălia din instanță cu Agenția Națională de Integritate. La alegerile locale de toamna trecută, Chivu a candidat din partea Pro România la funcția de primar.

Prefectul Cosmin Pistol a emis ordinul de încetare a mandatului lui Chivu, iar Consiliul Local Rovinari a luat act de această decizie, miercuri, 27 ianuarie. Pro România va trebuie să promoveze în consiliu un supleant, posibil, conform gorjeanul.ro, pe cumnata acestuia, Irina Eugenia Chivu.

În iulie 2018, ANI a transmis că Laurențiu Chivu este incompatibil, deoarece, în perioada 27 august 2014- 04 septembrie 2015, a deținut, simultan, funcția de viceprimar și pe cea de membru în Consiliul de Administrație al Colegiului ,,Gheorghe Tătărescu” Rovinari, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003. Raportul ANI a fost contestat, dar, în luna noiembrie a aceluiași an, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins acțiunea prin care Chivu solicita anularea raportului inspectorilor de integritate. Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, pe 26 noiembrie 2020, să respingă recursul formulat de Chivu, iar raportul ANI prin care s-a constatat incompatibilitatea acestuia a rămas definitiv.

Comment here