Ultima Ora

08:47 87 de școli din Gorj au început cursurile cu prezență fizică, 25 rămân online. Localnicii din Godinești, apostrofați de dascăli

87 din cele 112 unități școlare din Gorj depășesc rata de 60% de personal didactic și nedidactic vaccinat împotriva virusului Sars-Cov-2. Inspectoratul Școlar Județean Gorj a anunţat că 77,67% dintre școlile gorjene încep cursurile cu prezență fizică.

La Școala Gimnazială Godinești cursurile au început online, doar jumătate dintre angajați fiind vaccinați. Pe paginile de socializare a început o adevărată dispută între părinți și dascăli, conform Gorjonline.

Deoarece un localnic le-a arătat profesorilor nevaccinați obrazul a primit următorul mesaj: „Nu-mi amintesc ca vreunul dintre domniile dvs. să se fi implicat vreodată în bunul mers al școlii şi al elevilor. Ați contribuit în vreun fel, cu ceva, la bunăstarea elevilor? Aţi realizat vreun proiect prin care să-i susțineți pe cei cu situații critice? Ați mers dvs cu ajutoare la ei când au avut nevoie? Aţi adus vreun plus valoare şcolii noastre, astfel încât să vă permiteți să ne criticați? Am observat d-nle că aveți postări în care îl invocați pe Dumnezeu. În calitate de profesor de religie, vă transmit pe cale virtuală, că nu prin vorbe şi fotografii apare Dumnezeu în viețile noastre, ci prin faptele pe care le facem. Dvs. ce fapta bună ați făcut pt elevii noștri până acum”.

Lucrurile nu se opresc aici, arătându-se clar că nu există nicio șansă ca anul acesta elevii şcolii din Godinești să mai vadă cum arată școală lor pe interior.

„Domnule, din câte știm, dvs nu aveți copii la școala noastră, prin urmare, nu aveți motive să ne denigrați. Dvs dacă v-aţi vaccinat, este alegerea dvs, nu v-am obligat noi să o faceți, aşa că vă rugăm să nu interferaţi în vieţile noastre. Noi, când ne-au venit elevi infectați şi cu părinţi nevaccinaţi, i-am primit în clasă şi am făcut orele cu ei, nu i-am întrebat dacă sunt sau nu vaccinați. Mai mult decât atât, dvs nu știți nici 5% din realitate: colegi care au trecut prin boala şi au anticorpi, dar nu sunt calculați la procentaj, colegi care au recomandări stricte să nu se vaccineze. Cine sunteți dvs să- i constrângeţi să o facă? Jumătate din școlile din țară sunt în această situație. Poate sunteţi în stare să faceți procentajul luând în considerare toţi angajații, nu numai cadrele didactice”.

Comment here