Ultima Ora

08:46 Zeci de firme din Gorj, verificate de ITM. Patron din Târgu-Jiu, amendat cu 10.000 de lei

În perioada 22-28 februarie 2021 inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au verificat 62 de angajatori atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în cel al securității și sănătății în muncă.

Au fost aplicate 21 de sancțiuni, din care 20 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 76.000 de lei și 1 avertisment. Totodată, au fost dispuse 73 de măsuri obligatorii de remediere a deficiențelor constatate.

În urma unui control inopinat al inspectorilor de muncă cu atribuții de control în domeniul relațiilor de muncă, un angajator din Municipiul Târgu-Jiu a fost sancționat cu amendă în cuantum de 10.000 de lei, pentru primirea la muncă a unui salariat în afara programului de lucru, stabilit în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial.

”În cadrul acțiunilor de control curente, inspectorii de muncă au efectuat verificări privind modul de respectare a prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă, s-au făcut recomandări persoanelor găsite la lucru, precum și reprezentanților angajatorilor, cu privire la măsurile de prevenire a  contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării  activității la locul de muncă în condiții de securitate și sănătate în muncă”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Comment here