Ultima Ora

08:46 Membru al Congresului american, diagnosticat cu Covid-19 după ce a fost vaccinat

Democratul Stephen Lynch, reprezentant al statului Massachusetts în Congresul american, a fost diagnosticat cu Covid-19 după ce a fost vaccinat, a anunţat un purtător de cuvânt, citat de CNN.

Lynch a primit rezultatul pozitiv al testului vineri după-amiază şi este asimptomatic. Democratul s-a testat după ce, săptămâna trecută, un membru al echipei sale din biroul din Boston a fost diagnosticat cu Covid-19.

Potrivit purtătorului de cuvânt, Lynch s-a izolat şi va vota prin împuternicire în Congres, săptămâna aceasta. El a primit şi a doua doză a vaccinului anti-Covid dezvoltat de Pfizer şi a fost testat negativ înainte de a participa la învestirea lui Joe Biden, din 20 ianuarie. Nu a fost precizat când a primit Lynch fiecare dintre cele două doze.

Vaccinurile anti-Covid previn dezvoltarea bolii, dar nu previn complet contaminarea. Dacă o persoană este testată pozitiv şi nu prezintă simptome înseamnă că vaccinul a funcţionat, aşa cum era prevăzut. Dacă o persoană este testată pozitiv la câteva săptămâni după ce a primit a doua doză poate fi pentru că vaccinul nu a avut suficient timp să îşi facă efectul complet. Centrul american pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor a precizat anterior că, în general, este nevoie de câteva săptămâni pentru a se ajunge la imunitate după vaccinare.

Comment here