Ultima Ora

08:46 Cum arată drumul sătesc a cărui modernizare va costa 100.000 de lei METRUL

La Vladimir nu au început lucrările de modernizare a drumului de 650 de metri care duce spre Casa Memorială Tudor Vladimirescu, așa cum a afirmat, la Radio Infinit, primarul Ion Ianăși, arată gorjeanul.ro.

La finele lunii octombrie a anului trecut, Primăria Vladimir a încheiat, prin atribuire directă, două contracte pentru modernizarea unui drum sătesc care duce spre Casa Memorială Tudor Vladimirescu. Lucrările de asfaltare a 550 de metri de drum au fost încredințate firmei Deastely Prest SRL, din Bumbești-Pițic, pentru suma de 431.000 de lei, fără TVA, iar în aceeași zi, 26 octombrie, societatea a obținut alți 99.845 de lei, fără TVA, pentru reparații la covorul asfaltic pe 100 de metri de drum vicinal, până în poarta Casei Memoriale. Cu alte cuvinte, pentru 650 de metri de drum, Primăria Vladimir va plăti, în final, 631.000 de lei, inclusiv TVA, adică 1 miliard de lei vechi pentru fiecare o sută de metri de asfalt.

Primarul Ion Ianăși a declarat, la Radio Infinit, că lucrările au început încă din toamna anului trecut și este sigur că acestea se vor finaliza până pe 27 mai când sunt programate o serie de manifestări în cadrul ,,Bicentenarului Tudor Vladimirescu”.

,,Au început lucrările, s-au schimbat podețele care sunt în acel proiect, s-a băgat piatră unde au fost burdușirile și urmează ca în primăvară să continue, iar în maxim o lună, o lună și un pic să fie finalizate. Sunt podețe, burdușiri, asfalt, rigole de scurgere betonate și două parcări la Casa Memorială și la biserica din Vladimir”, a afirmat primarul.

Realitatea însă îl contrazice pe primarul Ianăși, arată Gorjeanul.ro. Podețele sunt neschimbate, adică aceleași tuburi vechi care au fost dintotdeauna pentru accesul în gospodării, iar de așa zisele burdușiri cu piatră nici nu încape vorba, carosabilul fiind plin de gropi.

Comment here