Ultima Ora

08:46 Comuna cu drumuri proaste, fără rețele de apă și canalizare. Zorlescu: Am fost profund dezamăgit

Adrian Zorlescu, candidatul AUR la președinția Consiliului Județean Gorj, a vizitat, în weekend, comuna Prigoria și spune că a fost ”profund dezamăgit de starea precară a infrastructurii”.

În opinia sa, localitatea s-ar putea dezvolta grație turismului, pentru sunt peisaje frumoase, însă drumurile aflate în stare proastă, lipsa rețelelor de apă și canalizare, o țin în loc.

”Drumurile sunt pline de gropi, lipsa apei potabile și a canalizării este o realitate tristă pentru locuitorii comunei, iar transportul elevilor la școală se face cu un singur microbuz, insuficient pentru nevoile tuturor. Peisajele superbe din zonă, ar putea atrage mulți turiști, dar lipsa pensiunilor și a restaurantelor face ca această oportunitate să fie ratată. Am avut ocazia să discut cu un cetățean italian stabilit în zonă, care era impresionat de frumusețea locului, dar și de lipsa de investiții și de oportunități. O altă problemă gravă este lipsa cadrelor didactice în unele sate, unde sunt mulți elevi. Educația copiilor este pusă în pericol din cauza acestei lipse, care afectează grav viitorul lor. De asemenea, am aflat că izlazurile comunale sunt acaparate de grupuri de interes, localnicii neavând acces la ele. Acest lucru este o nedreptate majoră, care afectează grav viața oamenilor din comună. Toate aceste probleme fac ca viața în Comuna Prigoria să fie dificilă și lipsită de perspective. Este nevoie urgentă de investiții în infrastructură, de crearea de oportunități economice și de rezolvarea problemelor sociale pentru ca această localitate să aibă un viitor mai bun” spune Zorlescu.

Comment here