Ultima Ora

08:45 Începe procesul lui Buduran

Judecătoria Târgu-Jiu a constatat joi, 29 iulie, legalitatea rechizitoriului fostului șef al Apelor Române Gorj, Alexandru Buduran, și a dispus începerea judecății în dosarul în care este acuzat de delapidare și instigare la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual, arată pandurul.ro. Fostul șef al Apelor Române Gorj este acuzat de 136 acte de delapidare.

„În baza art. 346 Cod pr. pen., constată regularitatea rechizitoriului nr. 3668/P/2020 din 13.05.2021 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi dispune începerea judecății în cauza privind pe inculpatul Buduran Alexandru trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, în formă continuată (136 acte materiale, din care 68 acte materiale reprezentând zile de muncă pentru angajaţii SGA, 65 reprezentând zile de cazare la Centrul Informaţional Transmisie Date Hidro Rânca, 1 act material reprezentând o zi folosire Buldoexcavator JCB şi 2 acte materiale reprezentând folosirea autospecialei cu nr. de înmatriculare DJ-11-VDL) şi infracţiunea de instigare la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual (75 acte materiale), toate cu aplicarea art. 38 alin.1 Cod penal. Dispune comunicarea încheierii inculpatului, persoanei vătămate şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, se arată în minuta sentinței de joi.

În perioada septembrie-octombrie 2020, Alexandru Buduran a folosit angajați de la Apele Gorj pentru a-i lucra la cabana de la Rânca. Cei nouă angajați au lucrat 68 de zile, fiind pontați în fals la locul de muncă. În urma scandalului, Buduran a fost nevoit să-și dea demisia din funcție.

Comment here